Venkovní zahrádky a terasy jsou u restaurací hosty velmi oblíbené. Raději si sedneme venku, pokud to jde, a proto se majitelé snaží udělat venkovní posezení co nejpříjemnější. Pohodlí i na podzim nabídne zastřešení.
Pohodlí především
Od jara do podzimu se u většiny restaurací objeví stoly i venku. Majitelé restaurací, bister a občerstvení pak mají celou sezónu plné ruce práce, protože venkovní zahrádky samozřejmě navýší kapacitu míst k sezení. Aby se ale hosté cítili příjemně a rádi se vraceli, musí být na zahrádce vhodné podmínky k odpočinku i konzumaci jídla či pití. Bez stínu se tak neobejdou, protože sluneční paprsky dokážou během pár chvil udělat z nechráněného místa doslova výheň, ve které opravdu sedět nikdo nechce. Pomoci mohou reklamní slunečníky, které však nejsou moc estetické a navíc je nutné se stále starat o jejich rozložení a složení, ve větru pak nejsou úplně stabilní a ani před deštěm neochrání. Řešením tak je markýza nebo pergola, které poskytnou dostatek stínu a zvýší komfort pro hosty. Navíc pomohou i prodloužit sezónu a možnost užívání venkovní zahrádky i na podzim.
I do zimy
Když jdeme do restaurace, očekáváme pohodlí, příjemný personál a také prostředí, kde se budeme cítit dobře. Tedy že nám nebude kapat voda po dešti za krk, nebude nám zima ani horko a budeme mít dostatek klidu a času si vychutnat jídlo a odpočinout u šálku kávy. Zastřešení terasy je tak zásadním krokem, výběr vhodné varianty je pak ovlivněn také dispozicemi prostoru. Pokud je před restaurací jen ulice a každý večer se stoly a židle musí uklidit, bude vhodnějším řešením markýza. Ta se kotví přímo na fasádu domu a lze ji kdykoli stáhnout, takže je téměř neviditelná. U většího prostoru pak můžeme dát přednost pergole, která má pevnou konstrukci a může stát samostatně, což využijí například i podniky, které mají část posezení přes cestu, ne přímo u domu.
U pergoly lze také vyplnit boční stěny a získat prostor, do kterého má smysl umístit například topná tělesa a umožnit venkovní posezení i ve dnech, kdy už teploty nejsou vysoko nad nulou.
Přidat komentář